Sunday, October 16, 2011

cinta gila- karya aku taw..

Sofea zarra anak orang biasa mengimpikan jejaka ala-ala mat salleh sebagai putera dalam hidupnya. Dia ni kuat berangan, siap ajak kawan dia pulak tuh..nak berangan sorang2 sudah..ini tidak diajak member2 utk dengar impian die tuh..dia ni kasar nak mampos..tp dlm hati ade taman..x pernah bercintan cintun itu dia kelebihannya..tp,die ni admire kat sorang mamat kat u die..aish..tp mamat tuh msh ade ciri kriteria yg die nak..mamat tuh ala2 mix la konon..but still Malay lah..

Andy Zarel..name mamat ni pon dah sedap an..ni die mamat yg die suka. Die ni rmi peminat..but die ni x la layan sume dak prempuan yg tergedik2 kat die tuh..die cume kwn je..x kwn nt die di cop sbg org sombong kan..bdk ni 1 u dgn die..but tua skit la dr die..only 1 thun je kot beza..haha...agak islamik taw ni mamat...ish..

Ehem..korang berminat x klw ak troskan bwat cerita nih?????hahaha

Pertemuan pertama antara si Peah dan Si Andy ni kat dalam bus. Si Peah ni dan kwn2 die nak g kls..ms2 malam. Si Peah suka port belakang..katenye dok belakang br best..hehe..tetibe de sorang mamat ni berbaju melayu hitam dgn muka yg nebes smbil memegang nota poket duduk dekat seat dpn peah..dlm hati peah.’boleh tahan gak mamat dpn ak nih’hehe..ni mst dak sem 1 an..x pernah nampak pon..ala sem 1 pon x sebaya ak tua setahun dr ak kot..anggap peah

Semasa on mukabuku..si peah de tgk2 gmbr kwn2nye di mukabuku..n then,klik2 x masal muke mamat yg die jumpe hr tuh ade...ceh,tros stalker lah die..mula2 di pendam..lame2 x buleh pendam..dia bagitahu member die..mcm ne die terbahagi tahu 2 yg die x pasti..tahu2 je die dah bg tahu..die suke kat mamat tuh..yg peliknya,mamat tuh x kenal pon si peah ni..haha..angau la peah ni

Peah x berani nak add si Andy ni..coz,die malu gamaknye..then,u know what...die suruh kwn die add..hbs kwn die jd mangsa..oleh kerana semangat kesetiakawanan,si oni ni pon add la si Andy...pas2 si Andy ni approve la si Oni...maka,keyakinan utk Peah add si Andy ni agak tinggi..so,Peah add la...jd..mcm cinta muka buku plak dah

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku

Kau hantar pesanan suruh ak terima kamu..

Oooooooo.....hatiku rasa sesuatu..ceh

Kerja stalker Peah semakin giat dilakukan..dlm hati ada taman gak si Peah ni..nampak je xde perasaan tp...gatai no...

One day,tetibe je die stalker zaman lampau jejaka itu,die hampa tgk komen seorang wanita yg len mcm je disitu...mcm makwe die je’detik Peah dalm hati..

Weyh ak kecewa weyh...huhuhuhu....patah hatiku...parah la...x nak suke die dah,kata peah kpd membernye

Si Peah sejak hr itu,dok layan lagu sadis..kecewa la tuh...ms ni die kurang berimaginasi sbb xde sgt org nak layan...

Dia cuba tepis perasaan tu..but makin buang..makin melekat plak..eh..gram btol..rasa nak tanggal je

Peah kata’eh,korang add la si Andy tuh..hehehe..cuba mempengaruhi kwn2nye..

Kwn2 nye pon ikot je kate si Peah ni..eh..bgoz btol la dowang tuh

Sem 3 berlalu begitu aja...pointer die agak jatuh sedikit sem itu..mungkinkah gara2 mamat yg curi hati die tuh????hahaha..Peah x mengerti kenapa die suka kat Si Andy..mungkin sbb mamat tu ala2 mix,hensem la tuh..nmpak baik..skema..yg plg peting tinggi mcm galah...hahaha..

Sem 4 plak menjelma selepas tamat cuti sem...kalau dulu mamat ni x perasan pon kewujudan si Peah..but,masuk sem 4 ni,tetiba peah merasakan si Andy ni dah kenal die di luar laman muka bku..t

Alangkah terkejutnya si Peah,bila SI Andy di memalingkan muka ke arahnya semasa jalan ke pintu keluar kampus...pergh..sebenarnya si Peah dah nampak Andy..ade getar dlm jiwanya..malu la tuh tp die bwat2 pandang ke bwh dengan memegang jari jemarinya...ceh....Andy dah pasan la..suke2..but maluuuuuuuuu...i’m not prety girl...but i have heart to give u..kahkahkah...

Sebelum ni Andy dan Peah de kegemaran yg sme..iaitu cerita korea..mmg taste dowang sme..tp lagi advance la si Andy sbb sanggup beli kot dvd cite korea...mmg Peah rase ade keserasian la tuh..tetibe, sem 4, si Andy berubah ke arah islamik sedikit...Peah bukan x suke...die ttp suke..

Tp,entahlah....ye la klw die agak islamik..lagilah die x pandang si Peah yg brutal nih..die msti nak yg ala2 ustazah lembut gitu...eh,whateverlah....

1 malam,Peah x dpt tidur..die pikir kenapa ak ni bodoh sgt eh,boleh suke kat org yg x knl ak n then org 2 x suke ak pon..even ak kerap ternampak die..n die ternampak ak..kteorang bwat x kenal..padehal dlm mukabku siap chat n komen bagai..eh...mmg la dua 2 pemalu tahap gaban..pikir peah

Ok,sy nak lupakan andy..peah message kawn die tgh2 malam

Mulai dr detik itu,dia malas nak ckp atau berkata2 ttg andy...klw org len ckp die diam je

Tp x lame,dia pon mula berbicara semula ttg si Andy...

Ssh nye suke kat org yg x suke kat kite n die x tahu pon kita suka kat die..

Semasa cuti sem...hari jadi si Peah...tp si Andy ni x wish pon kat mukabuku..padehal dia on9..

Peah pelik..die ni x nampak ke bezday ak hr ni???eh...mungkin die xnak wish kot kat aku..ye r spe la aku kan...

Detik hati peah

Sepanjang cuti sem 4 nak msk ke sem 5,si Peah mmg dpt lupakan la si andy sbbnya die remove frend..kesian kan????

Sem 5,sem terakhir si Peah berada di kampus..pademulanya die ok je..x la selalu sgt sebut pasal si Andy kat kwn2..but, when bdk degree nak msk..die mula gediks semacam...konon nak jumpe sgt si Andy..alih2 kwn die jgak yg nampak..die x nampak langsung hinggalah hari terakhir sblm die nyah dr kampus tuh...die nampak si Andy..but Andy x nampak die...jd Si Peah pon legalah..dan suka dpt tgk kali terakhir..tp sayang kalaw la si andy pon nampak si Peah time nih...mesti best kan????

Dengan berakhirnya sem 5 ni...berakhirlah kisah si Peah dengan si Andy...btol ke cam2????eh...ade smbungannya...nantikan ea..even x best cite ni..but...ak pon x tahu nak kate apedah..nak solat jap..kang klw rajin ak smbg..hehehehehe

Ok..ceh mcm story on9 plak..eh..padehal ak type kat MW je...

Ok....korang masih sanggup ke nak bc cerita x seronok ak ni..cerita SS..SYOK SENDIRI...nak bc angkat tangan...eh..apehal korang gari hidung plak tuh..suruh angkat tangan je eh..jgn lebih2..

1 comments:

nurnabiha said...

awak...kalau ubah or tmbh ending yg sweet..mybe bleh jual cte nih !! haha