Sunday, June 12, 2011

result MUET MID 2011 menguji ketepatan instinc aku

okey
cerita mula..
assalamualaikum wbt
korg sehat????x sehat makn ubat
klw dmam nora elena
tgk kat tonton
xpon jmpe nora tika,dia boleh kasi ubat...baek punyer...hahaha

ok,nak cite pasal instinct aku nih
wpon ak kecewa
tp ak ttp tabahkan hati
klw x tabah itu bkn ika namanya
ak mmg suke buat org senyum
tp kali ni,bila ak bg tahu kptsn muet kat mak ak
even mak ak terima kptsn aku yg hampeh tu
tp ak ttp rase dia ttp kecewa dgn kptsn MUET aku
yg hanya mndpt band 1 je
ok...
klw korg nak ejek or nak kate ak bodoh malas
ak terima
sbb itu lah realiti
nak ngumpat aku pon
silakan...
pahala korg g kat aku
korg dpt ape???fikir sendiri la
ok,ak rase ade org kecewa wpon die kate x ape...sbb
1 time ak rase mak ak kecewa ngan kptsn yg pernah ak dpt
sbb sblm ni,even ak x pernah dpt 4 flat
3.5 ke atas je..tp,ak still ok,n mak ak kate alhamdulillah...
tp,bile ak kate org dpt band 1 je mak
mak ak kate:band plg tinggi brape???
aku:band 6
mak aku:btol ke ni???band 1 je..???(mcm x caye)
aku:ye,mak band 1 je org dpt..plg rendah..mak marah ke??
mak:xpe..mak x marah..dh itu je yg kamu dpt..
aku:tiba2 jd nak nanges..tp tahan der...

2la,mlm sblm kuo result
aku dok bising ngan budak housemate aku
instinct ak kate ak dpt band 1 je weyh
dowang seakan x percaya dgn instinc ak
ye la..instinc je kot
instinc bg aku,adalah deria ke6aku
ak dpt teka dgn btol jika naluri aku kuat
dgn kptsn tuh

so,4 ur information
jgn jd mcm ak
ak tahu korg sume pandai
band 6 dlm tangan
sje malas nak tunjukkan
kan????
bese la org melayu kan..suke merendah diri

so,dgn ini ak nak kate ak dpt band 1
mst org kate
hek eleh,band 1 nak kecoh
laen la band 6,baru gempak

so pade der..der...disana
yg terserempak dgn blog aku
biarlah ak dpt band 1
ade ak kisah???
ak tahu sbb ak dpt band 1
1-nak dekat final
2-xde ms tok study
3-ak mmg xde buku muet,contoh soklan
4-ak x bersedia
5-ah,bnyak alasan...malas nak kate dah
n korg still anggap aku bodoh kan
so,jwpnnye mmg ak bodoh plus pemalas
so,amek muet ni mcm kahwin gak r
klw x sedia baek x payah
kang x masal
so,bg ak x layak kahwin k
sbb ak x pass MUET...HAHA
Klw mcm2,klw ak amek
(terpesong sudeh)
bukan itu maksud aku ye...

ok,nak amek ke tidak lagi MUET??
buat ms skrg,ak x nak lagi..maybe next year,tgh tahun ke...next year kan 3 kali dia buat
so...klw ak rajin+bersedia
ak amek la..sadis2...
ak kecewa bkn sbb dpt band 1,tp ak kecewa sbb ak x leyh tgk mak ak kate
tahniah anakku...pandai anak mak
adoi...xpe,mak org janji tok graduate dgn jayanya dkat upsi nih
n then smbg blajar smp ke phD...
tp ade ke bdk sepemalas+sebodoh ak dpt blajar smp pHd???
jwpn terletak pd diri aku sendiri
ak bodoh+gila2+pemalas=diri aku
mcm kisah dogeng lah,klw bdk sepemalas ak blajar kat luar negara

tamat..


1 comments:

Norsalwanie said...

salam...ika...jgn la sedih2 cmnih....kata nora tika hehe....jgn asik nyalahkan dri ja...apa2 pon brsyukur k..mngkin stakat i2 aja usaha...nnt amik lain..kita usaha lg yeah...xmo sedih2 naa....apa2 pon brsyukur....mngkin time 2 kan nk dekat exam...jiwa kacau kot...aku pham..klo aku dtmpat hg pon...yg 2 yg aku rsa....rilek2...jgn sdih2 lg...keh...senyum...xperlu kata apa2...yg pnting alhmdulillah...